vrijdag 14 september 2012

Tips om uw breiwerkje fatsoenlijk te bevestigen:



-          Gebruik het uiteinde van de opzetdraad of loshangende draden aan het werk zoveel mogelijk om delen aan elkaar te naaien. Dit geeft een net en proper resultaat.

-          Naai de breiwerken aan elkaar met de gebruikte breiwol, zo vallen de naden minder op en hoeven de steken niet zo mooi te zijn.

-          Een maasnaald met stompe punt en groot oog is handig om wollen draden te verwerken.

-          Bereid het werk zoveel mogelijk voor om snel resultaat te boeken. Dit werkt zoveel sneller en handiger ter plaatse.

-          Boomstammen, takken, leuningen… kan je het makkelijkst omwikkelen met smalle stroken breiwerk. Zet de raakpunten af en toe vast aan elkaar en steek de naald onder de stroken door naar het volgende punt. Knip de draad in geen geval telkens af!

-          Probeer grote stukken vast te leggen met vooraf aangenaaide, gebreide of gehaakte linten.

-          Laat in geen geval stukken loshangen. Naai alle versieringen zoals bloemen, pompons, strikken goed vast om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het breiwerk. Loshangende delen worden heel snel afgerukt.

-           Bij gebrek aan tijd of op moeilijke plaatsen kan een nietjesmachine een gemakkelijke oplossing bieden.

-          Om stukken te bevestigen op plaatsen waar je niet bij kunt zonder ladder kan je vooraf een stuk klittenband opnaaien. Voor lagere objecten is dit in geen geval een oplossing omdat dit te snel verwijderd kan worden!

-          Sommige stukken kan je beter met een stukje touw of nylondraad bevestigen. Maak dan zeker een stevige knoop zodanig dat dit niet zomaar kan losgepeuterd worden.

-          Bloemenslingers in bomen, op afrastering of aan hekkens worden ook best hier en daar vastgeknoopt zodat ze door de wind niet losgerukt worden of gewoon uitgetrokken door een voorbijganger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten