dinsdag 3 juli 2012

Ook Izegem doet mee!

De Izegemse Femma-groepen slaan de handen in elkaar en gaan de breipennen overuren laten maken. Uiteraard is de hulp van niet-Femma-leden meer dan welkom. De voorzitster van de Izegemse Markant-afdeling is helemaal in de ban van het wildbreien, heeft ondertussen al haar restjes wol bijeen gezocht en tientallen centimeters gebreid.

Op de foto zie je maar één boom, maar er staan zes zulke exemplaren op de Korenmarkt vóór het stadhuis. Tegen 1 oktober zorgen we ervoor ze alle zes aangekleed zijn. Zo wordt iedereen die van de brug de Korenmarkt komt opgereden, eraan herinnerd dat het belangrijk is om voor vrouwen te stemmen.

De lezende man en – vooral - de schrijvende vrouw zullen het tegen 1 oktober waarschijnlijk al wat koud krijgen. Daarom zijn we van plan om voor hen  een muts, een sjaal en warme sokken te breien.

Het beeld “De Pekker” – dat verwijst naar de Izegemse schoenen- en borstelnijverheid en tegelijk ook symbool staat voor de levenslustige Izegemnaar die graag blijft ‘pekken’ of aan de toog blijft hangen – gaan we ook opvrolijken in onze wildbreiactie.

Iedereen die zin heeft om mee te breien, mag zich melden bij Caroline Bossu, c.bossu@skynet.be, 051 31 69 17. Zij kan je instructies geven zodat je onmiddellijk aan de slag kan. Wie restjes wol heeft, maar geen zin of tijd om te breien, mag dat zeker ook laten weten. 

Het is de bedoeling om alle breiwerk te verzamelen tegen 10 september en Izegem van 1 tot 14 oktober meer vrouw te kleuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten